Bedrijfsprofiel

Riny van der Staak B.V. is een handelsbedrijf in groente en fruit in de breedste zin van het woord, dat zich hoofdzakelijk bezig houdt met de export. Gezien onze relaties op dit moment hebben wij ons gespecialiseerd in aan horeca leverende bedrijven. Hierdoor zijn wij sterk in primeurs, exoten en andere groente en fruit producten van top kwaliteit.

Onze afnemers bevinden zich momenteel hoofdzakelijk in BelgiŽ, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Wij betrekken onze producten behalve van veiling Zon, ook van de andere veilingen in Nederland zoals de diverse Greenery locaties, Fruitmasters, Zaltbommel, Margraten etc. Verder hebben wij rechtstreekse lijnen met de Belgische en Duitse veilingen.

Ook kopen wij ook rechtstreeks bij telers en/of telersverenigingen en importeurs. Daarnaast importeren wij ook rechtstreeks om onze klanten te kunnen bieden wat zij van ons vragen.

 

Historie

Riny van der Staak is na in het "vak" opgegroeid te zijn op negentien jarige leeftijd in 1978 thuis "in de zaak" gekomen, dit gebeurde niet voordat de benodigde cursussen met succes werden afgesloten.

De leiding van de Groothandel M.F. van der Staak in Veldhoven was in die dagen nog in handen van zijn vader. In 1988 werd de leiding overgenomen door Riny en zijn broer Huub. Intussen was er al een aarzelend begin gemaakt met Export van Groente en Fruit.

In 1996 zijn de wegen van de twee broers gescheiden waarna Riny besloot om in Grubbenvorst opnieuw te starten met een bedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op de export markt.